0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Звіт з практики на Фастівському хлібзаводі (ID:524661)

Тип роботи: звіт з практики
Дисципліна:Звіти з практики
Сторінок: 26
Рік виконання: 2021
Вартість: 150
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ Вступ......................................................................................................................3 1. Виробнича структура підприємства.............................................................5 2. Аналіз сучасного асортименту продукції на підприємстві.......................9 3. Характеристика технологічного процесу виробництва хліба................11 4. Сировина та її характеристика для виробництва хлібобулочних виробів.................................................................................................................13 5. Хіміко-технологічний та мікробіологічний контроль виробництва…16 6. Екологічна частина........................................................................................19 7. Охорона праці.................................................................................................20 Висновок............................................................................................................23 Список використаної літератури..................................................................26
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Дочірнє підприємство ВАТ “Київхліб” „Фастівський хлібокомбінат”, створене згідно з Законом України про господарські товариства” розташоване в Київській області, у мiстi Фастові на вул. Соборна, 43. Хлібокомбінат розташований поблизу центра міста, неподалік від головної автомагістралі Фастів-Київ, з іншого боку Фастів – Біла Церква. Територіально хлібокомбінат межує з північного боку швейною фабрикою, магазином, з східного та західного боку – з міським ринком та житловими будинками, з південної частини – автомагістраль, тому перспектива розвитку існує лише з економічної точки зору. Підприємство є юридичною особою, зареєстровано виконавчим комітетом міської ради м. Фастова від 08. 08. 1995 року, рішення № 444. Управління підприємством здійснює виконавчий орган – адміністрація, штат якої затверджується головою правління ВАТ “Київхліб”. Фастівський хлібокомбінат є основною хлібопекарською базою міста та району, однак Київські підприємства також постачають свою продукцію на ринок торгівлі. На підприємстві проведено реконструкцію в 2000-2001 роках по переобладнанню, збільшенню потужностей та розширенню виробничих площ підприємства. В результаті хлібокомбінат працює в режимі безтарного приймання та зберігання борошна, впроваджено механізовану лінію по виробництву хліба та хлібобулочних виробів. В 2001 році придбано й освоєно обладнання по випуску булочних виробів з листового тіста. В 2014 році на підприємстві, для покращення контролю за використанням та зменшенням витрат енергоносіїв, встановлено прилади та освоєна комп’ютерна програма трьохзонному обліку електроенергії. Встановлено автоматичний блок конденсаторних батарей, що дало змогу знизити використання реактивної енергії. Також були проведенні роботи по ремонту топок хлібопекарських печей, а для більш раціонального використання води та охолодження компресорів стисненого повітря, придбано і змонтовано градирню. В 2001 р. встановлено мiнi котельню. В 2002 р. проведено капiтальний ремонт виробничих та складських приміщень, адмінуправлінського корпусу. Почато освоєння виробництва кондитерських та макаронних виробів. Придбано ротаційну електропіч та організовано дільницю виробництва дрiбноштучних булочних та кондитерських виробiв. За 2002-2003 рр. придбано 8 комп’ютерiв, необхiдне обладнання для створення комп’ютерної мережі підприємства. 3 2002 р. проходить комп’ютеризація вiддiлiв підприємства. Станом на 2015 рік на пiдприємствi всього 13 комп’ютерiв. Потужність хлібокомбінату за добу по виробництву хліба і хлібобулочних виробів становить 28, 8%, по пшеничному формовому хлібу та подових виробах, в плановому 2003 році – 51 т. /добу та 3, 6 т. за булочними виробами. Потужність за кондитерськими виробами – до 1 т. за добу. Загалом асортимент складає понад 40 найменувань продукції. Фастівський хлібокомбінат забезпечує постачання хліба в радіусі близько 100 км від міста (Біла Церква, Макарів) та є основною хлібопекарською базою міста та району, однак столичні хлібокомбінати також постачають продукцію на ринок торгівлі. 1. Виробнича структура підприємства Управління підприємством здійснюється виконавчим органом підприємства - адміністрацією, штат якої затверджується головою правління (генеральним директором) товариства. Склад адміністрації: директор підприємства; технічний керівник; головний бухгалтер; економіст; начальник виробничої лабораторії. Адміністрацію підприємства очолює директор підприємства, який у своїй діяльності підпорядковується безпосередньо голові правління ВАТ "Київхліб". Правління ВАТ "Київхліб" визначає стратегічні напрями діяльності підприємства, систему оплати праці, порядок використання майна підприємства, дає погодження на отримання кредитів. Директор підприємства: - організовує оперативне управління та керівництво економічною, господарською та соціальною діяльністю підприємства і несе персональну відповідальність за виконання покладених на підприємство завдань; - втілює в життя рішення керівних органів товариства; - без довіреності представляє інтереси підприємства і здійснює дії від імені підприємства; - розпоряджається господарськими засобами і майном підприємства в межах, визначених цим статутом, статутом товариства та відповідає за ефективне використання основних засобів і обігових коштів; - за погодженням з головою правління товариства відкриває поточні та вкладні (депозитні) рахунки в установах банків України та інших держав для зберігання грошових коштів та здійснення всіх видів операцій підприємства; - видає довіреності; приймає на роботу і звільняє з роботи працівників підприємства у відповідності з чинним законодавством та штатним розкладом, за винятком посадових осіб, що входять у сферу управління товариства; - укладає колективний договір з трудовим колективом, від імені якого виступає профспілкова організація, та відповідає за створення і підтримання відповідного морально-психологічного клімату серед працюючих; - вживає заходи заохочення до працівників підприємства і накладення на них стягнень, за винятком посадових осіб, що входять у сферу управління товариства; - без доручення укладає угоди та господарські договори, включаючи зовнішньоекономічні договори та договори застави, останні укладаються за погодженням з головою правління товариства; - за погодженням з головою правління товариства бере кредити; - визначає порядок підпису документів, які виходять з підприємства; - в межах своїх повноважень і відповідно до чинного законодавства видає накази, інші акти, здійснює операції та функції, необхідні для діяльності підприємства [1]. На підприємстві до керівного складу працівників входять співробітники з вищою освітою, достатнім досвідом роботи на виробництві та на керівних посадах. Робочі місця на виробництві забезпечені висококваліфікованими працівниками з необхідною освітою, досвідом та знаннями. Для підвищення професійного рівня співробітників організовуються навчання, як на виробництві, так і на курсах підвищення кваліфікації. До складу підприємства входять 2 виробничих цехи: хлібобулочний та кондитерський і такі допоміжні підрозділи як : механічна майстерня; склад сировини; матеріальний склад; автотранспортна дільниця; торгівельна мережа. Хлібобулочний цех має 3 технологічних лінії. Основний асортимент: хліб орільський формовий, хліб київський заварний, хліб соборний,хлібці з меламіном, батон бутербродний та інші; плетінка з маком та інші. Кондитерський цех має 1 технологічну лінію. Асортимент кондитерського цеху складає: витушки листові, кекси, паски, короваї, пряники, бісквіти. До виробничих відділень відносяться : - тістоприготувальне відділення розташоване окремо, займає площу -94,30 м2. В цьому відділенні розміщенні 4 місильні машини (3 марки - А-2 ХТБ, А2-ХТ2Б) та 2 марки МТ-140. Діжі марки ТІ ХТ2Д-69 шт. Сировина (борошно, сольовий розчин, вода, олія) подається насосом по трубах в дозувальні станції ДСК, ДРК. Решта сировини згідно рецептури додається в напівфабрикат вручну. - тістооброблювальне та пічне відділення, тісно пов'язані, знаходяться в одному приміщенні і займають площу 191,70 м2. Оброблювальне відділення складається з трьох борошняних ліній: Перша: діжеперекидач, тістоподільник, транспортер, тістоокруглювач, закаточна машина. Тістові заготовки вкладаються в люльки, потім в вагонетки для вистоювання, яка направляється в шафу остаточного вистоювання, потім в ротаційну піч. Готова продукція вручну подається на транспортер, який подає її в охолоджувальне відділення (експедицію). Друга: діжеперекидач, тістоподільник, транспортер, округлю вальна машина, транспортер, який йде поряд з вистояною шафою остаточного вистоювання, працівник вручну перекладає тістові заготовки в люльки чи форми, які стоять на пластинах конвеєрного механізму Р-1-57. Третя виробнича лінія аналогічна другій. Тільки після тістоокруглювальної машини стоїть тістозакаточна машина для виготовлення рогаликів «Доміно» [2]. На Фастівському комбінаті працює кондитерський цех, в якому всі технологічні операції здійснюються в одному приміщенні, площею 26,50 м2. В відділенні розміщена тістомісильна, кремовзбивальна машини та міксер, стіл холодильник, машина для формування листового тіста, вистояна шафа, піч та інше другорядне обладнання. 2.Аналіз сучасного асортименту продукції на підприємстві Продукція ДП ВАТ „Київхліб” „Фастівський хлібокомбінат” включає хліб, хлібобулочні та здобні виробів, а також в невеликій кількості та асортименті кондитерських виробів. Хлібокомбінат випускає близько 40 найменувань хлібобулочних та 5 найменувань кондитерських виробів. Найбільшу питому вагу у виробництві займає формовий хліб. Потужності підприємства дозволяють повністю забезпечити населення міста і району якісними хлібобулочними виробами в розширеному асортименті. У табл.2.1 представлено асортимент хліба ДП ВАТ „Київхліб” „Фастівський хлібокомбінат”. Таблиця 2.1 - Асортимент хліба ДП ВАТ „Київхліб” „Фастівський хлібокомбінат” Хліб із житнього борошна Хліб Зарічанський заварний подовий Хліб Зарічанський заварний формовий Хліб Зарічанський заварний подовий Хліб із пшеничного борошна 1сорту Хліб Печерський подовий Хліб Покровський новий формовий Хліб пшенично-висівковий «Фастівський формовий» Хліб Селянський Подовий Хліб Унавський Подовий Хліб Урожайний подовий Хліб із пшеничного борошна вищого гатунку Хліб Городський подовий