Зміст
1. Економічний аналіз як наука, його принципи та зв'язок з іншими науками
2. Аналіз асортименту, структури та якості продукції харчового підприємства
3. Задача
Проаналізувати основні техніко – економічні показники діяльності підприємства за даними таблиць. Провести факторний аналіз залежності обсягу випущеної продукції за рахунок впливу кількості днів роботи, чисельності працюючих та середньоденного виробітку робітника. Визначити коефіцієнти фінансової незалежності, абсолютної ліквідності та рентабельності активів. Зробити висновки.
показники одиниця виміру 1 рік 2 рік відхилення, +- Динаміка, %
1. Добова потужність підприємства т 46 47
2. Коефіцієнт використання потужності 0,85 0,7
3. Число днів роботи на рік діб 300 292
4. Оптова ціна 1 т грн. 1510 1820
5. Чисельність промислово -виробничого персоналу чол. 610 605
6. в т.ч. чисельність робітників чол. 590 580
7. Вартість основних виробничих засобів тис.грн. 2910 3150
8. Вартість активної частини основних виробничих засобів тис.грн. 1856 2730
9. Вартість оборотних активів, в т.ч. тис.грн. 3220 3500
10. Виробничі запаси тис.грн. 630 1100
11. Дебіторська заборгованість тис.грн. 2005 1050
12. Поточні фінансові інвестиції тис.грн. 25 -
13. Грошові кошти та їх еквіваленти тис.грн. 160 670
14. Власний капітал тис.грн. 2290 1590
15. Довгострокові зобов’язання тис.грн. 720 1180
16. Поточні зобов’язання тис.грн. 3120 3880
17. Вартість матеріальних витрат тис.грн. 9490 9200
18. Фонд оплати праці тис.грн. 5065 4500
19. Чистий дохід (виручка) від реалізації продукції тис.грн. 21885 16590
20. Собівартість реалізованої продукції тис.грн. 16005 14680
21. Доходи від операційної діяльності тис.грн. 1080 520
22. Витрати від операційної діяльності тис.грн. 6450 3270
23. Фінансові результати від надзвичайної діяльності тис.грн. -50 -
24. Об’єм продукції за рік (р.1*р.2*р.3) т
25. Обсяг випущеної продукції (р.24*р.4/1000) тис.грн.
26. Питома вага робітників (р.6/р.5*100) %
27. Середньорічний виробіток на одного працівника ПВП (р.25/р.5) тис.грн./ чол
28. Середньорічний виробіток на одного робітника (р.25/р.6) тис.грн./ чол.
29. Середньоденний виробіток на одного працівника ПВП (р. 25/ (р.5*р.3)) тис.грн./ чол.
30. Середньоденний виробіток на одного робітника (р.25/ (р.6*р.3)) тис.грн./ чол.
31. Середньорічна заробітна плата одного працівника ПВП (р.18/ р.5) тис.грн.
32. Середньомісячна заробітна плата одного працівника ПВП (р.31*1000 / 12) грн.
33. Середньоденна заробітна плата одного працівника ПВП (р.18*1000 / (р.5*р.3)) грн.
34. Середньорічна заробітна плата одного робітника (оскільки по умові задачі не було дано фонду оплати праці робітників, то вважаємо, що показники оплати праці працівників ПВП і робітників співпадають) тис.грн.
35. Середньомісячна заробітна плата одного робітника грн.
36. Середньоденна заробітна плата робітника грн.
37. Питома вага активної частини основних засобів (р.8/р.7*100) %
38. Фондовіддача (р.25/р.7) грн./грн.
39. Фондомісткість (р.7/р.25) грн./грн.
40. Фондовіддача активної частини основних засобів (р.25/ р.8) грн./грн.
41. Фондомісткість активної частини основних засобів (р.8/ р.25) грн./грн.
42. Фондоозброєність працівників (р.7 / р.5) тис.грн. / чол.
43. Фондоозброєність робітників(р.7/р.6) тис.грн./ чол.
44. Технічна озброєність (р.8/р.6) тис.грн./ чол.
45. Вартість активів підприємства (р.7+ р.9) тис.грн.
46. Матеріаловіддача (р.25 / р.17) грн./грн.
47. Матеріаломісткість (р.17/р.25) грн./грн.
48. Витрати на 1 грн. реалізованої продукції (р.20/р.19 * 100) коп.
49. Собівартість 1 т реалізованої продукції (р.20/р.24*1000) грн.
50. Валовий прибуток (збиток) (р.19-р.20) тис.грн.
51. Фінансові результати від звичайної діяльності до оподаткування (р.50 + р.21-р.22) тис.грн.
52. Податок на прибуток від звичайної діяльності (р.51*18/100) тис.грн.
53. Фінансовий результат від звичайної діяльності (р.51-р.52) тис.грн.
54. Податок з надзвичайного доходу (прибутку) (вираховуються лише при наявності позитивного значення такого прибутку) тис.грн.
55. Чистий прибуток (збиток) (р.53+р.23) тис.грн.
Список використаної літератури