0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Аналіз втрат від браку (ID:29418)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 50
Рік виконання: 2011
Вартість: 35
Купити цю роботу
Зміст
Вступ Розділ 1 Теоретичні аспекти оцінки втрат від браку підприємства 1.1. Сутність і види браку на підприємстві 1.2. Методи аналізу браку на підприємстві та оцінка якості продукції 1.3. Методи запобігання браку за результатами аналізу Розділ 2 Практичні засади оцінки втрат від браку на підприємстві 2.1. Організаційно – економічна характеристика підприємства 2.2. Оцінка якості продукції підприємства 2.3 Оцінка втрат підприємства від браку Розділ 3 Шляхи зниження браку підприємства Висновки Список використаної літератури Зниження сукупної величини витрат шляхом оптимізації різних її складових, пов'язаних із задоволенням певних одиничних суспільних потреб, — важливе джерело підвищення економічної ефективності вживання продукції в народному господарстві. Співвідношення якості і вартості виступає початковою основою для визначення економічної ефективності засобів виробництва. Остання росте тоді, коли зростання споживацьких властивостей відбувається швидше за зростання витрат на виготовлення і вживання продукції. Вдосконалення методів оцінки ефективності суспільного виробництва і засобів праці неминуче підводить до необхідності переваги споживацької значущості засобів праці над оцінкою їх кількості. Забезпечення високого рівня стабільної якості продукції не виключає важливість зниження виробничих витрат на одиницю продукції. Проте програми зниження витрат виробництва повинні виходити з необхідності такої модернізації і раціоналізації виробництва, при яких би здешевлення продукції не приводило б до вимушеного порушення вимог проектно-конструкторської і технологічної документації. Основними видами дiяльностi ВАТ "Золотоношам'ясо" є закупiвля та переробка усiх видiв худоби (виробництво м'яса), виробництво напiвфабрикатiв, фiрмова торгiвля продукцiєю власного виробництва. Виробництво будь-якого виду цiєї продукцiї є перспективним і сезоннiсть не впливає на техпроцес виробництва. Всю продукцiю ВАТ реалiзує в Українi, основними клiєнтами є : ТОВ "Бон-Ексiм" фiлiя №1,ТОВ "Бон-Ексiм", ТОВ "Продконтракт". Аналіз сортності продукції ВАТ «Золотоношам’ясо» показав, що найбільшу питому вагу усього товарного випуску має продукція вищого ґатунку – 43%, та першого сорту – 40,24%. Проведений аналіз показав, що планові втрати від низької якості продукції склали 12380,00 тис грн., а фактичні 14402,00 тис грн. При цьому коефіцієнт сортності по плану склав 83,35 %, тобто план по сортності не виконано на 16,65 %. Бачимо, що збільшення фактичного випуску продукції за рахунок продукції низької якості приніс втрати доходу у розмірі 14402,00 тис. грн. за вересень 2009 р. Аналіз також показав високий рівень браку на підприємстві, в тому числі невиправного. Отже, підприємству необхідно знизити обсяг браку за рахунок впровадження нового обладнання на підприємстві. Перелік табличного і графічного матеріалу: Рис.1.1 Алгоритм розрахунку комплексного показника якості Таблиця 2.1 Основні показники діяльності ВАТ «Золотоношам’ясо» Таблиця 2.2 Оцінка основних показників ліквідності підприємства Таблиця 2.3 Показники фінансової стійкості ВАТ “Золотоношам’ясо” Таблиця 2.4 Хімічний зміст ковбасних виробів Таблиця 2.5 Аналіз сортності продукції ВАТ «Золотоношам’ясо» в 2010 році Таблиця 2.6 Загальний аналіз сортності по ковбасних виробах 2010 р. Таблиця 2.7 Аналіз сортності ковбаси “докторська” за вересень 2010 р. Таблиця 2.8 Розрахунок коефіцієнта сортності Таблиця 2.9 Оцінка втрат від браку Таблиця 3.1 Вихідні дані для розрахунку
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову