0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

ПУСКУ, Варіант №63, Економіка праці, №3312 (ID:17479)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Економіка праці
Сторінок: 19
Рік виконання: 2009
Вартість: 50
Купити цю роботу
Зміст
4. Роль праці у розвитку людини і суспільства 45. Вартісний метод вимірювання продуктивності праці, його різновиди, переваги і недоліки Завдання № 11 Визначте вплив на показник продуктивності праці зміни цін на товари, що реалізуються за такими даними: 1. Товарооборот магазину за минулий рік становив 270 тис. грн.; чисельність продавців магазину 5 чоловік. 2. Товарооборот магазину у звітному році становив 380 тис. грн. при незмінній чисельності працівників. Ціни у звітному році підвищились на 14 %. Завдання № 29 Нарахуйте заробіток бригаді пекарів і розподіліть його між робітниками. Відповідно до колективного договору на хлібозаводі застосовується внутрішньовиробнича ЄТС – аналог єдиної тарифної сітки для оплати праці працівників бюджетної сфери. Бригада пекарів виробила 1 600 ц продукції. Змінна норма виробітку одного робітника, затверджена в колективному договорі, – 660 кг. Тривалість робочої зміни – 8 годин. Таблиця 1 Вихідні дані Склад бригади Кількість відпрацьованих годин (за табелем) Тарифні коефіцієнти за ЄТС Пекар VII розряду (бригадир) 179 2,76 Пекар V розряду 171 2,16 Тістовод VI розряду 179 2,44 Машиніст V розряду 179 2,16 Складальник-перевізник III розряду 181 1,69 Відповідно до діючого договору пекарю 5-го розряду затверджена компенсаційна доплата за роботу у важких і шкідливих умовах праці в мінімальному розмірі, а доплата бригадиру – 15 % місячної тарифної ставки. Норма робочого часу в розрахунковому місяці – 168 год. Завдання № 37 За даними таблиці визначити середньооблікову чисельність ос¬новних робітників хлібозаводу. Баланс робочого часу на одного робіт¬ника 220 днів на рік. Таблиця 3. Показники виробничої програми підприємства Найменування продукції Програ¬ма, т Трудомісткість 1 т продукції, люд.-дні Середній процент вико¬нання норм Хліб житній оббійний фермовий 519 2,95 103,4 Хліб з пшеничного борошна ІІ ґатунку 1 400 2,68 104,5 Хліб з пшеничного борошна І га¬тунку 1 800 3,68 105,0 Хліб український новий 1 300 2,25 104,2 Література
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову