Професійний підбір кадрів і шляхи його вдосконалення (ID:293931)
Зміст
ВСТУП 3
РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ПРОФЕСІЙНОГО ПІДБОРУ КАДРІВ 5
1.1. Трактування терміну «професійний підбір кадрів» 5
1.2. Традиційні та новітні методи професійного підбору кадрів 8
1.3. Професійний підбір кадрів як запорука успішної діяльності 13
РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ПРОФЕСІЙНОГО ПІДБОРУ КАДРІВ НА ПАТ «КИЇВХЛІБ» 15
2.1. Загальні відомості про підприємство 15
2.2. Дослідження організації професійного підбору кадрів 20
2.3. Оцінювання ефективності професійного підбору персоналу на підприємстві 23
РОЗДІЛ 3. ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОГО ПІДБОРУ КАДРІВ НА ПАТ «КИЇВХЛІБ» 27
3.1. Проблематика професійного підбору кадрів на ПАТ «Київхліб» 27
3.2. Шляхи вдосконалення професійного підбору кадрів на ПАТ «Київхліб» 30
ВИСНОВКИ 33
СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 35
ДОДАТКИ 39
Зразок роботи
Для реалізації основних напрямів політики підприємств потрібно розробити нові підходи до розв'язання питань кадрового забезпечення підприємств. Це викликано тим, що в умовах нестачі фінансових ресурсів та неспроможності за короткі строки відродити матеріально-технічну базу, трудовий потенціал стає найбільш ефективним фактором стабілізації та розвитку сільського господарства.
Відбір персоналу має важливе значення при управлінні людськими ресурсами, оскільки від нього багато в чому залежить подальша діяльність організацій, бо тільки за наявності кваліфікованого персоналу можливо добитися найкращих результатів і поставлених завдань.
Питання професійного підбору кадрів висвітлені в працях Андрійчук В.Г.. [1], Балановська Т.І.[2], Близнюк В.В.[3], Вдовенко В.В.[4], Веснін В.Р.[5], Виноградський Н.Д.[6], Гетьман О.О.[7], Данилюк А.І.[9], Данюк В.М.[10], Демко І.І.[11], Дідур К.М.[12], Дробиш Л.В.[13], Думенко І.В.[14], Єгоршин А.П.[15], Замора О.І. [16] та багато інших. Однак недостатньо уваги приділено проблемі втілення сучасних методів підбору на підприємствах в умовах загострення конкурентної боротьби та військових дій на сході України.
Метою даної курсової роботи є розроблення науково-методичних і практичних рекомендацій щодо удосконалення професійного підбору кадрів на підприємстві.
Відповідно до мети будуть виконані такі завдання:
- розглянути теоретичні основи професійного підбору кадрів;
- проаналізувати професійний підбір кадрів на ПАТ «Київхліб»;
- запропонувати шляхи удосконалення професійного підбору кадрів на ПАТ «Київхліб».
Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних аспектів професійного підбору кадрів на підприємстві.
Об'єктом дослідження є процес професійного підбору кадрів в діяльності підприємств на прикладі хлібопекарського підприємства створеного на базі державного підприємства «Київхліб» у 1996 році — ПАТ «Київхліб».
Методологічну основу дослідження становлять такі методи: наукового узагальнення і систематизації, критичного аналізу, вивчення та конструктивний аналіз наукової літератури з проблеми дипломної роботи.
Методичну базу дослідження складають методи збору, систематизації та аналізу даних. Методи дослідження засновані на вивченні та конструктивному аналізі наукової літератури з проблеми курсової роботи.
В залежності від мети і завдань даної роботи її структура включає вступ, три розділи, що містять вісім підрозділів, висновки, список використаних джерел (35 найменувань). Даною курсовою роботою також включено 5 таблиць, 6 рисунків. Загальний обсяг роботи становить 44 сторінки, з них 32 – основний текст.
Інші роботи з даної категорії: