0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Економіка праці та соціально-трудові відносини (ID:462068)

Тип роботи: контрольна
Дисципліна:Економіка праці
Сторінок: 19
Рік виконання: 2019
Вартість: 200
Купити цю роботу
Зміст
ДЛЯ ЗАМОВЛЕННЯ ПИШІТЬ ТЕЛЕГРАМ АБО ВАЙБЕР +380957811447 Є можливість порахувати з вашими даними. (МОЖЛИВО КУПИТИ НЕ ВСЮ РАБОТУ)
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
2.1 Тема: Трудовий потенціал і трудові ресурси України Задача. Визначити загальний економічний збиток від нещасних випадків на виробництві, якщо сталося 18 випадків із середньою тривалістю тимчасової непрацездатності по кожному з них 22 дня, денний виробіток на одного робітника складає 64 грн; витрати на гривню продукції 95 к., питома вага умовно-постійних витрат у плановій собівартості 21%; середньоденна заробітна плата одного робітника 10 грн 72 к.; сума матеріального збитку по усіх випадках 916 грн. 2.2 Тема: Організація праці на підприємстві та шляхи її удосконалення Задача. При нерегламентованих перервах на відпочинок у бригаді витрачалося 9,5 % змінного часу. Продуктивність праці за кожну годину роботи знижувалася в середньому на 1,5 % за рахунок нерівномірності періодів відпочинку і роботи. При науково-обґрунтованому режимі перерви складають 6,25 % змінного часу, продуктивність праці не знижується. Визначити ріст продуктивності праці. Чисельність основних робітників 78 чол., майстрів - 2, нарядник -* 1. Оцінити можливі варіанти поліпшення організації праці і підвищення за рахунок цього продуктивності в розрахунку на весь персонал. 2.3 Тема: Продуктивність праці та фактори її зросту Задача. На кондитерській фабриці за звітний рік продуктивність праці по цехах і в цілому по фабриці змінювалася залежно від об'ємних показників і чисельності працівників. Цех Об'єм продукції Чисельність робочих Чіл. за планом фактично за планом фактично №1- карамелевий 2750 2810 112 115 №2- вафельний 1675 1710 93 93 №3-шоколадних цукерок 3870 3710 69 66 РАЗОМ 8296 8230 274 274 Розрахувати індекси динаміки продуктивності праці перемінного, постійного складу та структурних зрушень, зробити висновки. 2.4 Тема: Організація оплати праці на підприємстві Задача. Робочий на протязі зміни обробляв виріб А та виготовив 230 деталей. На цю операцію встановлена норма виробки 192 шт. Деталей на зміну при тривалості зміни 480 хв. За галузевими нормативами норма часу на деталь складає 2 мін. Робота тарифікується з другим розрядом. Умови праці нормальні. На заводі введена система оплати в залежності від напруженості норм порівняно з галузевими нормами (див. таблицю). Приблизна шкала виміряння розцінок за продукцію, вироблену більш норм виробки Норма виробки, яку використовували до введення системи, % до міжгалузевої або галузевої норми Розцінка за продукцію, призведену більш норми, у % до основної удільної розцінки До 50 включно 51-60 61-70 71-80 81-90 Більш 90 30 40 50 60 70 80 Визначити: 1) Розцінку на продукцію, виготовлену більш норми виробки. 2) Заробітну плату на зміну.