0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Управління операційними доходами готелю (ID:273803)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Фінансовий облік
Сторінок: 45
Рік виконання: 2019
Вартість: 100
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ ВСТУП РОЗДІЛ 1. ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ТА ОБҐРУНТУВАННЯ ОПЕРАЦІЙНИХ ДОХОДІВ ГОТЕЛЮ 1.1 Сутність операційних доходів готелю 1.2 Планування виробничо-експлуатаційної програми готелю 1.3 Визначення доходів від реалізації продукції ресторанного господарства РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЮ ПрАТ «ГОТЕЛЬ «ПОДІЛЛЯ» 2.1. Загальна характеристика ПрАТ «Готель «Поділля» 2.2. Аналіз фінансової діяльності ПрАТ «Готель «Поділля» 2.3. Аналіз операційних доходів готелів в Україні РОЗДІЛ 3. ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ ПІДВИЩЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ГОТЕЛЬНОГО ЗАКЛАДУ У КОНТЕКСТІ ОПТИМІЗАЦІЇ ОПЕРАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ 3.1. Світовий досвід оптимізації операційної діяльності готельного комплексу 3.2. Покращення діяльності готельного комплексу ПрАТ «Готель «Поділля» у контексті оптимізації операційної діяльності ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
1.2 Планування виробничо-експлуатаційної програми готелю Основою формування доходів від основної діяльності готелю є розроблення і виконання виробничо-експлуатаційної програми, що посідає провідне місце в системі планів розвитку підприємства готельного господарства. Виробничо-експлуатаційна програма готелю – це кількість номерів та місць у них, які надаються для проживання гостям у плановому періоді з урахуванням середнього терміну проживання гостей (або оборотності місця) у готелі. У процесі розроблення виробничо-експлуатаційної програми готелю визначають такі показники: одночасну місткість; можливу пропускну спроможність; пропускну спроможність; планову пропускну спроможність; плановий коефіцієнт завантаження готелю. Пропускну спроможність готелю, людино-діб, розраховують за формулою: ПС = і=1Σn×Ні×Мі ×Д (1.2) де Ні – кількість номерів і-го типу і категорії в експлуатації у плановому році; Мі – кількість місць у номері і-го типу і категорії у плановому році; Д – кількість днів роботи готелю у плановому році. Обґрунтування обсягу реалізації готельних послуг нового готелю на плановий період рекомендується здійснювати методом прямих розрахунків з урахуванням пропускної спроможності окремих типів і категорій номерів готелю та планового коефіцієнта їх завантаження (0,6–0,75) за формулою: Qпл = ПС×Кз.пл (1.3) де ПС – пропускна спроможність, Кз.пл – коефіцієнт завантаження плановий. Дохід (виручку) від реалізації послуг з тимчасового розміщення (проживання), грн, розраховують за формулою: Дн.ф = Qпл× Ц (1.4) де Qпл – обсяг реалізації готельних послуг; Ц – середня ціна за номер (місце) за добу, грн; Для розрахунку доходу (виручки) від реалізації номерів (місця) використовують ціни на відповідні типи номерів підприємств-конкурентів аналогічної категорії на відповідному регіональному ринку. У розрахунку доходу від продажу номерів можна враховувати диференційований плановий коефіцієнт завантаження номерів різних типів і категорій відповідно до попиту споживачів [12, с. 222]. 2.2. Аналіз фінансової діяльності ПрАТ «Готель «Поділля» Основною метою аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства є: 1. Оцінка динаміки руху і стану складу і структури активів; 2. Оцінка динаміки руху, складу, стану і структури джерел власного і позикового капіталу; 3. Аналіз розрахункових та абсолютних показників фінансової стійкості компанії, оцінка зміни рівня і виявлення тенденції зміни. За допомогою аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства приймають рішення щодо: 1) короткострокового фінансування підприємства (поповнення оборотних активів); 2) довгострокового фінансування (вкладення капіталу в ефективні інвестиційні проекти і емісійні цінні папери); 3) виплати дивідендів власникам акцій; 4) вартості (ціни) і структурі капіталу; 5) мобілізації резервів економічного зростання (за рахунок збільшення обсягу продажів і прибутку, зниження витрат виробництва, поглинання інших компаній та ін.). Оскільки поточний фінансовий аналіз здійснюють на основі даних бухгалтерського балансу, то можна встановити його зв'язок з прийняттям управлінських рішень керівництвом підприємства [1, с. 118]. Аби проаналізувати основні економічні показники діяльності підприємства, необхідно використовувати такі форми фінансової звітності: - Баланс (Звіт про фінансовий стан); - Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід) (Додаток А, Б). Нижче наведено результати аналізу платоспроможності готелю «Поділля» за 2017/2016, 2016/2015, 2015/2014 роки для визначення рівня ліквідності підприємства готельного господарства при проведенні контролю форми отримання доходів від надання готельних послуг (табл. 2.2, 2.3, 2.4). Таблиця 2.2 Основні показники фінансових результатів діяльності готелю ПрАТ «Готель «Поділля» за 2016-2017 рр., тис. грн. Показник Період Відхилення 2016/2017 2016 р. 2017 р. абс.,(тис. грн.) відн., % 1 2 3 4=3-2 5=4:2х100% Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) 6973 7448 475 6,8 Собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) 4718 5448 730 15,4 Валовий прибуток (збиток) 2255 2000 -225 9,9 Інші операційні доходи 0 0 0 0 Адміністративні витрати 1139 977 -162 14,2 Витрати на збут 745 750 5 0,6 Інші операційні витрати 323 246 -77 23,8 Фінансовий результат від операційної діяльності 48 27 -21 43,7 Інші фінансові доходи 0 0 0 0 Інші доходи 2 3 1 50 Фінансові витрати 10 1 -9 90 Інші витрати 0 0 0 0 Чистий фінансовий результат прибуток 40 29 -11 27,5 збиток За результатами розрахунку основних фінансових показників діяльності готелю за 2016/2017 роки ми дійшли до наступних висновків: 1) чистий дохід від реалізації продукції у 2017 році збільшився на 475 тис. грн або на 6,8% порівняно з 2016 роком; 2) валовий прибуток у 2017 році скоротився на 225 тис. грн. або на 9,9%. Таке явище свідчить про зменшення обсягу реалізації продукції (послуги). У той час зросла собівартість реалізованої продукції на 730 тис. грн.; 3) адміністративні витрати у 2017 р році порівняно з 2016 скоротилися на 162 тис. грн. або на 14,2%, інші операційні витрати – на 77 тис. грн. або на 23,8%, а витрати на збут збільшилися на 5 тис. грн. або на 0,6%; 4) через те, що несуттєво зросли витрати, скоротився фінансовий результат від операційної діяльності; 5) прибуток у 2017 році скоротився порівняно з 2016 на 11 тис.грн. або на 27,5%. Це може свідчити про те, що підприємство нерозумно використало витрати на собівартість продукції та інші операційні витрати.