0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

«Організація підприємницької діяльності у готельно-відпочинковому комплексі «Арта» (за матеріалами ФОП «Сувала В.М.»)» (ID:161751)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Менеджмент
Сторінок: 120
Рік виконання: 2017
Вартість: 750
Купити цю роботу
Зміст
Зміст стор. Вступ……………………………………………………………………………….3 Розділ 1. Теоретичні основи організації підприємницької діяльності у підприємстві готельно-відпочинкового типу 1.1 Готельно-ресторанний бізнес як основна складова туристичної індустрії 1.2 Організація підприємницької діяльності у готельно-ресторанній сфері 1.3 Організація маркетингової діяльності готельно-відпочинкового комплексу, як елемента підприємницької діяльності 1.4 Дослідження системи управлінської діяльності готелю Розділ 2. Організація підприємницької діяльності у готельно-відпочинковому комплексі «Арта» 2.1. Організація управління готельно-відпочинковим комплексом «Арта» 2.2 Організація маркетингової діяльності на підприємстві 2.3. Стратегічний та тактичний контролінг на підприємстві 2.4 Визначення економічної ефективності підприємницької діяльності готельно-відпочинкового комплексу «Арта» Розділ 3. Перспективи розвитку підприємницької діяльності у готельно-відпочинковому комплексі «Арта» 3.1 Підвищення ефективності управління підприємством 3.2 Вдосконалення організації маркетингової діяльності на підприємстві Висновок Рекомендації Список використаних джерел Додатки
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ Сучасний стан господарювання вітчизняних підприємств готельного господарства характеризується нестійкими тенденціями розвитку, що в основному обумовлюється сезонними коливаннями попиту і неможливістю створення запасів специфічного продукту – готельної послуги, зростанням цін на послуги та недостатнім рівнем якості обслуговування при невисокій еластичності попиту за ціною, організаційним консерватизмом процесу управління. За останні роки завантаження підприємств готельного господарства України не перевищувало 25 % пропускної спроможності; питома вага збиткових підприємств у загальній кількості готельних підприємств складала близько 30%, майже 80% потребують модернізації, автоматизації та комп’ютеризації. Ситуація також ускладнюється нестабільністю зовнішнього середовища, неузгодженістю процесів, які відбуваються всередині підприємств, не адекватному ринковим вимогам управлінню господарською діяльністю. Актуальність теми дослідження. Для забезпечення ефективного функціонування підприємств готельного господарства виникає необхідність наукового обґрунтування стратегій їх розвитку, які кореспондуються із передовим світовим досвідом та вдалою практикою вітчизняних підприємств-лідерів. Наукова ідея формування стратегії розвитку готельних підприємств повинна базуватися на комплексному, системному підході до вирішення проблем раціональної організації підприємства та його ефективної подальшої діяльності. Вивчення організації підприємницької діяльності на окремо взятому прикладі дозволить доповнити узагальнюючий досвід такої діяльності вітчизняних підприємств, що безперечно має важливе практичне значення. Проблематика. Окремі аспекти функціонування та розвитку готельних підприємств розглядаються у наукових працях вітчизняних і зарубіжних авторів: В.А. Азара, Р.А. Браймера, О.П. Дуровича, М.І. Кабушкіна, В.І. Карсекіна, В.О. Квартальнова, Н.М. Кузнєцової, Г.А. Папіряна, Т.І. Ткаченко, Д. Уокера, О.Д. Чудновського. Проте питання організації готельного підприємства та дослідження чинників його успішної підприємницької діяльності завжди буде актуальним. Основна мета дипломної роботи – розгляд фактичної системи менеджменту на підприємстві та організації готельно-ресторанної справи і її раціоналізація у зв’язку зі зміною умов функціонування. Відповідно до мети його завданнями є вивчення системи управління готельно-ресторанним підприємством, аналіз системи менеджменту, вивчення особливостей управління підприємством, а також оцінка ефективності управління готельно-ресторанним підприємством; обслуговування номерного фонду, обслуговування туристів харчуванням, розгляд надання додаткових послуг у відпочинково-оздоровчому комплексі «Арта» та розроблення маркетингових заходів з врахуванням очікуваних змін. Для досягнення визначеної мети були поставлені та вирішені такі завдання: • аналіз теоретичних джерел з даної проблематики; • встановлення переліку видів управлінських рішень щодо організації підприємницької діяльності та факторів впливу на них; • дослідження та аналіз чинників впливу на підприємницьку діяльність окремого готелю; • діагностика проблем та виявлення можливих альтернатив їх вирішення. Предметом дослідження є підприємницька діяльність підприємства готельно-відпочинкового типу та способи організації такої діяльності. Об'єктом дослідження вибрано готельно-відпочинковий комплекс «Арта», який спеціалізується на наданні цілого раду послуг у сфері відпочинку та супутніх послуг. На сучасному етапі підприємство досить ефективно функціонує на ринку готельно-ресторанних послуг та планує розширення закладу розміщення. Методи дослідження, які були використані під час написання дипломної роботи: діалектичний, статистично-економічний, моно-графічний, розрахунково-конструктивний, балансовий, групування і перегрупування витрат виробнитва, спостереження, порівняння, аналізу і синтезу, математичні методи дослідження собівартості і рентабельності продукції. Дослідження проводилося на основі системного і комплексного підходу. Основними джерелами інформації для написання дипломної роботи послужили статистичні довідники, нормативно-правові документи, праці зарубіжних та вітчизняних вчених з питань стратегії управління готелем та шляхів її удосконалення