Контрольна робота з дисципліни "Менеджмент продуктивності" за заданим варіантом (ID:205575)
Зміст
Зміст
1. Теоретичні основи продуктивності праці на мікрорівні…………………..3
2. Внутрішні фактори продуктивності на підприємстві………………………8
3. Практичне завдання…………………………………………………………...12
Список використаної літератури………………………………………………..15
Зразок роботи
1. Теоретичні основи продуктивності праці на мікрорівні.
Продуктивність праці – показник ефективності використання трудових ресурсів. Продуктивність визначається діленням вартісного обсягу виробленої продукції на середньорічну чисельність зайнятих (річна продуктивність праці) або на кількість відпрацьованих людино-годин (годинна продуктивність праці).
Продуктивність – показник результативності та ефективності виробництва, що характеризує випуск продукції в розрахунку на одиницю використаних ресурсів та факторів виробництва (Енциклопедія бізнесмена, економіста, менеджера / За ред. Р. Дяківа. – К.: Міжнар. екон. фундація, 2000).
Підвищення продуктивності праці має значне економічне і соціальне значення на макрорівні і на мікрорівні.
Зростання продуктивності праці на підприємстві дозволяє:
• суттєво знизити витрати на виробництво і реалізацію продукції, якщо зростання продуктивності праці випереджає зростання середньої заробітної плати;
• збільшити (за інших рівних умовах) обсяг виробництва продукції, а головне при її конкурентоспроможності - обсяг реалізації і зростання прибутку;
• проводити політику щодо збільшення середньої заробітної плати працівникам;
• більш успішно здійснювати реконструкцію і технічне переозброєння під-приємства за рахунок одержуваного прибутку;
• підвищити конкурентоспроможність підприємства та продукції, забезпечити фінансову стійкість виробничої діяльності.
Продуктивність праці в будь-якій організаційній системі може підвищуватись, якщо спостерігається одна з умов нижче:
- обсяг продукції зростає, затрати зменшуються;
- обсяг продукції зростає скоріше, ніж затрати;
- обсяг продукції не змінюється, водночас затрати зменшуються;
- обсяг продукції зростає при незмінних затратах;
- обсяг продукції зменшується повільними темпами, ніж затрати.
На мікрорівні необхідно розраховувати наступні показники продуктивності праці: виробіток продукції за виробленою чи реалізованою продукцією, або прибутку, трудомісткість, рентабельність і гранична продуктивність праці.
Виробіток вимірюється кількістю продукції, виробленої за одиницю робочого часу; припадає на одного середньооблікового працівника або робітника в рік (квартал, місяць).
Розрізняють три методи визначення виробітку: натуральний, вартісний (грошовий) та трудовий.
Інші роботи з даної категорії: