0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Удосконалення системи НАССР виробництва пастеризованого яблучного нектару для ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» за ДСТУ ISO 22000:2019 (ID:760355)

Тип роботи: магістерська
Сторінок: 109
Рік виконання: 2023
Вартість: 2000
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЇЇ ВПРОВАДЖЕННЯ В ПЛОДООВОЧЕКОНСЕРВНОЇ ГАЛУЗІ 1.1 Переваги від впровадження системи управління безпечністю для операторів ринку нектарів 1.2. Основні заходи щодо удосконалення СУБХП виробництва нектарів 1.3. Особливості стандарту ДСТУ ISO 22000:2019 для удосконалення СУБХП 1.4. Управління документованою інформацією СУБХП 1.5. Характеристика оператора ринку та його діяльності 1.6. Аналіз ринку соків та нектарів в Україні Висновок до розділу 1 РОЗДІЛ 2. ОБ’ЄКТИ, ПРЕДМЕТИ ТА МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ 2.1. Об’єкти досліджень 2.2. Предмети досліджень 2.3. Методи досліджень Висновок до розділу 2 РОЗДІЛ 3. ІСНУЮЧА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ПАСТЕРИЗОВАНОГО ЯБЛУЧНОГО НЕКТАРУ НА ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД» 3.1. Аналіз реалізованих програм-передумов 3.2. Система управління безпечністю для виробництва пастеризованого яблучного нектару Висновок до розділу 3   РОЗДІЛ 4. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ВИРОБНИЦТВА ПАСТЕРИЗОВАНОГО ЯБЛУЧНОГО НЕКТАРУ ДЛЯ ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД» 4.1. Обґрунтування заходів удосконалення 4.2. Характеристика запропонованих заходів із удосконалення 4.3. Розроблення документованої процедури щодо специфікації (вимоги) до сировини та контроль з постачальниками для ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» Висновок до розділу 4 РОЗДІЛ 5. ОХОРОНА ПРАЦІ 5.1. Аналіз небезпечних чинників виробництва та техніка безпеки при експлуатації обладнання 5.2. Техніка безпеки під час обслуговування обладнання 5.3. Вимоги до мікроклімату робочої зони 5.4. Перелік шкідливих речовин на виробництві та нормування їхнього вмісту у повітрі робочої зони 5.5. Освітлення 5.6. Шум та вібрація, засоби їх захисту 5.7. Виробниче випромінювання 5.8. Пожежна безпека 5.9. Заходи безпеки від ураження електричним струмом Висновок до розділу 5 ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Актуальність теми. Євроінтеграційні прагнення України та її бажання зайняти своє місце на європейському ринку плодоовочевої продукції тягнуть за собою ряд вимог на відповідність європейському законодавству у сфері безпеки харчової продукції. Тому існує потреба в дослідженні ступеню розробки даної проблематики, а вітчизняних операторів ринку та окресленні процедурних моментів удосконалення систем управління та контролю за безпечністю продукції згідно європейських та світових стандартів. Метою роботи є удосконалення системи НАССР виробництва пастеризованого яблучного нектару для ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» за ДСТУ ISO 22000:2019. Завдання дослідження, виходячи з мети, є наступними: - здійснити теоретичний огляд питань удосконалення СУБХП згідно нових ДСТУ; - проаналізувати існуючу систему безпечності виробництва пастеризованого яблучного нектару на ПрАТ «Білоцерківський консервний завод»; РОЗДІЛ 1. ХАРАКТЕРИСТИКА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ ТА ЇЇ ВПРОВАДЖЕННЯ В ПЛОДООВОЧЕКОНСЕРВНОЇ ГАЛУЗІ 1.1 Переваги від впровадження системи управління безпечністю для операторів ринку нектарів Система управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) дозволяє випускати якісну продукцію, та контролювати ризики на кожному етапі виробництва. Система СУБХП дозволяє ідентифікувати продукцію від вирощування фруктів до споживача нектарів і в зворотному напрямку. В основу міжнародних стандартів на системи управління безпечністю харчових продуктів покладено концепцію НАССР (від англ. «Hazard Analysis and Critical Control Point») – «Аналізування небезпечних чинників і контролю критичних точок». HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points) є системою управління безпеки продуктів харчування, заснованої на попередженні. Вона забезпечує системний підхід для аналізу процесів виробництва продуктів, виявлення можливих небезпечних факторів, визначення критичних контрольних точок, необхідних для запобігання потрапляння до споживачів небезпечних продуктів харчування. HACCP грунтується на Codex Alimentarius, розробленому Організацією Об'єднаних Націй з Їжі і Сільського Господарства (FAO) і Всесвітньою Організацією Охорони здоров'я (WHO) [1,2]. РОЗДІЛ 2. ОБ’ЄКТИ, ПРЕДМЕТИ ТА МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ 2.1. Об’єкти досліджень Об’єктом досліджень є технологія виробництва пастеризованого яблучного нектару на ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» 2.2. Предмети досліджень Предметом дослідження є елементи системи управління безпечністю, яка застосовується до процесу виробництва кінцевого продукту. 2.3. Методи досліджень В ході виконання дослідження використовувалися наступні методи дослідження: − теоретичні методи дослідження; − методика удосконалення СУБХП за ДСТУ ISO 22000:2019. Теоретичне дослідження з методологічної точки зору належить до вищого рівня наукового знання. Воно розкриває і обґрунтовує більш глибинні і суттєві сторони явищ, які вивчаються. На теоретичному рівні дослідження використовуються такі загальнонаукові методи: РОЗДІЛ 3. ІСНУЮЧА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНОСТІ ДЛЯ ВИРОБНИЦТВА ПАСТЕРИЗОВАНОГО ЯБЛУЧНОГО НЕКТАРУ НА ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД» 3.1. Аналіз реалізованих програм-передумов Одним із основних елементів системи управління безпечністю харчової продукції є програми-передумови системи НАССР – які являють собою процедури та діяльність, яку необхідно запровадити операторам ринку для підтримання гігієни у всьому харчовому ланцюгу, що прийнятні для виробництва та постачання безпечних харчових продуктів для споживання людиною, а також правила поводження з харчовими продуктами. Програми-передумови є обов'язковими та призначені для контролю небезпечних факторів та ефективного функціонування систем управління безпекою харчової продукції і повинні бути розроблені, задокументовані і повністю впроваджені організаціями перед застосуванням процедур, заснованих на принципах НАССР. Сфера застосування програм-передумов повинна охоплювати усі потенційні загрози безпечності продуктів та призначена для контролю небезпечних факторів [30]. РОЗДІЛ 4. УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕЧНІСТЮ ВИРОБНИЦТВА ПАСТЕРИЗОВАНОГО ЯБЛУЧНОГО НЕКТАРУ ДЛЯ ПРАТ «БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД» 4.1. Обґрунтування заходів удосконалення ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» має повні інструкції виробництва нектару, але вони ще потребують доопрацювання. 1. Згідно з нормативними документами, цукор, що надходить виробництво, повинен проходити процес просіювання від металодомішок , що не передбачений при виробництві цукрової патоки для яблучного нектару на ПрАТ «Білоцерківський консервний завод». РОЗДІЛ 5. ОХОРОНА ПРАЦІ Основними законодавчими актами, якими керується ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» при організації охорони праці та забезпеченні безпеки життєдіяльності своїх працівників є Конституція України, Кодекс законів про працю та Закон України «Про охорону праці». Так як чисельність працюючих на досліджуваному підприємстві складає більше ніж 50 чоловік, то на підприємстві була створена служба охорони праці. Згідно з Законом України «Про охорону праці» служба охорони праці на ПрАТ «Білоцерківський консервний завод» створюється для організації виконання правових, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних, соціально-економічних і лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасних випадків, професійних захворювань і аварій у процесі праці [43].