0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

КУРСОВА РОБОТА з дисципліни Основи митної справи На тему: «Митні формальності та заходи нетарифного регулювання при переміщенні зеленого чаю через митний кордон України» (ID:941639)

Тип роботи: курсова
Дисципліна:Право, юридичні
Сторінок: 41
Рік виконання: 2023
Вартість: 550
Купити цю роботу
Зміст
ВСТУП 4 РОЗДІЛ 1 6 ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВЕ ОБГРУНТУВАННЯ ЗАСТОСУВАННЯ МИТНИХ ФОРМАЛЬНОСТЕЙ ЩОДО ПЕРЕМІЩЕННЯ ЧАЮ ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ 6 1.1 Теоретико-правові основи переміщення чаю через митний кордон України 6 1.2 Аналіз сучасного стану та перспективи розвитку імпортно-експортних операцій відносно чаю 9 1.3 Методологія визначення коду зеленого чаю згідно до УКТ ЗЕД 16 РОЗДІЛ 2 21 ЗАХОДИ НЕТАРИФНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПРИ ПЕРЕМІЩЕННІ ЗЕЛЕНОГО ЧАЮ ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ 21 2.1. Нетарифне регулювання зовнішньоекономічної діяльності 21 2.1.1 Застосування заходів офіційного контролю при імпорті зеленого чаю через митний кордон України 23 2.1.2. Попередній документальний контроль та його документальне забезпечення при імпорті зеленого чаю через митний кордон України 25 2.2 Визначення країни походження зеленого чаю та застосування преференційних заходів 29 ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ 34 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 35 ДОДАТОК А 38
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Міжнародна торгівля товарами передбачає митне оформлення та митний контроль експортних та імпортних потоків на кордонах країн або інтеграційних угруповань. Постійні зміни в митному оформленні в частині тарифного та нетарифного регулювання обумовлюють актуальність дослідження останніх змін які відбуваються в законодавчому полі країни. Товарам в міжнародній торгівлі постійно додаються нові властивості, що вимагає зміни підходів щодо класифікації товарів на рівні Гармонізованої системи класифікації та кодування товарів, які здійснюються Всесвітньою митною організацією на міжнародному рівні й відповідні зміни вносяться в УКТ ЗЕД Державною митною службою України. З метою спрощення процедур торгівлі товарами у світовій практиці було розроблено Гармонізовану систему класифікації та кодування товарів, а на національних та наднаціональних рівнях сформувалися товарні номенклатури зовнішньоекономічної діяльності. Правильність визначення класифікаційного коду товару відіграють вирішальну роль при нарахуванні митних платежів, стягненні їх до бюджету держави, застосуванні різних заходів нетарифного регулювання. Однак, навіть наявність певних товарних кодів не є гарантією від помилок, оскільки різноманіття товарів призводить до того, що товар може бути визначений у 2-3 товарних позиціях. При класифікації продукції рослинного походження важливість правильного визначення товарного коду може призвести до скорочення дозволів різних органів контролю. Скороченню дозвільних документів також сприяє правильне визначення країни походження товару. Об'єктом дослідження курсовій роботі є зелений чай. Предметом дослідження виступають митні формальності та заходи нетарифного регулювання. Мета курсової роботи передбачає вивчення митних формальностей та нетарифного регулювання, порядку прийняття класифікаційних рішень як для учасників зовнішньоекономічної діяльності. Для досягнення поставленої мети нами окреслені такі завдання: - характеристика нормативно-правового акту щодо митного оформлення чаю зеленого; - аналіз сучасного стану та перспектив розвитку імпортно-експортних операцій відносно зеленого чаю; - вивчення та застосування методології визначення коду зеленого чаю згідно до УКТ ЗЕД; - опис застосування заходів офіційного контролю при імпорті зеленого чаю через митний кордон України; - характеристика попереднього документального контролю та його документального забезпечення при імпорті зеленого чаю через митний кордон України; - визначення країни походження зеленого чаю та застосування преференційний заходів. Методологія та факти, викладені у курсовій роботі, спираються на емпіричний матеріал сучасних досліджень у галузі класифікації товарів на основі УКТ ЗЕД, законів та кодексу України, постанов Кабінету Міністрів України, листів Державної митної служби України. Інформаційною базою курсової роботи послужили довідкові матеріали ВМитО, Сodex Alimentarius, база даних TradeMap.