0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Біотехнологічні аспекти отримання вітаміна в12 (ID:1050210)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Фармакогнозія
Сторінок: 51
Рік виконання: 2021
Вартість: 1000
Купити цю роботу
Зміст
ЗМІСТ Стор. ВСТУП……………………………………………………….. 10 1 ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ………………………………………. 12 1.1 Поняття про вітаміни………………………………………… 12 1.2 Характеристика вітаміну В12……………………………….. 15 1.3 Хімічна структура вітаміну В12……………………………... 16 1.4 Джерела надходження до організму вітаміну В12……….. 20 1.5 Propionibacteriumshermanii як бактерія для синтезу вітаміна В12…………………………………………………. 22 Висновки до розділу 1……………………………………….. 24 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ……………………………… 25 2.1 Характеристика цільового продукту………………………. 25 2.1.1 Характеристика біологічного агента Propionibacteriumshermaniiяк бактерії для синтезу вітаміна В12…………….. 25 2.1.2 Морфолого-культуральні ознаки Propionibacteriumshermanii……………………………………………………………... 27 2.1.3 Фізіолого-біохімічні ознаки Propionibacteriumshermanii… 29 2.1.4 Поживне середовище та умови культивування Propionibacteriumshermanii………………………………………. 29 2.2 Методи досліджень………………………………………….. 32 2.2.1 Методи виділення чистої культури Propionibacteriumshermanii……………………………………………………………… 32 2.2.2 Визначення біомаси Propionibacterium shermanii……………. 35 2.2.2.1 Виділення мікроорганізмів центрифугуванням або фільтрацією……………………………………………………. 35 2.2.2.2 Визначення кількості клітин і біомаси нефелометричним методом………………………………………………………... 37 2.3 Блок-схема досліджуваної технології………………………. 38 2.4 Опис технологічної схеми……………………………………. 42 Висновки до розділу 2………………………………………... 44 3 КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ………………………………………… 45 3.1 Методи контролю виробництва……………………………. 45 3.2 Методи контролю процесу культивування…………………. 48 Висновки до розділу 3……………………………………….. 51 ВИСНОВКИ ………………………………………………….. 52 СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ……………………. 53
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Анотація Біотехнологічні аспекти отримання вітамінуB12. – Рукопис. Дипломна магістерська робота за спеціальністю 162 Біотехнології та біоінженерія. Київ, 2021 рік. Робота складається з трьох розділів (Огляд літератури, Технологічна частина, Контроль якості). Мета роботи – вивчити та удосконалити технологію одержання вітаміну В12. Методи дослідження: технологічні, мікробіологічні, біохімічні. Нами вперше було запропоновано додавати кобальт у концентрації 0,003 г/л в поживне середовище для отримання відносно достатньої величини живих клітин P. shermanii, яка б підвищувала вміст вітаміну В12 в поживному середовищі. Отримані результати дозволяють стверджувати про можливе використання удосконаленої технології для отримання вітаміну В12. Ключові слова: вітамін В12, ціанокобаламін, технологія, поживне середовище, Propionibacterium shermanii.