0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Управління прибутковістю підприємства (ID:27006)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 53
Рік виконання: 2006
Вартість: 30
Купити цю роботу
Зміст
Вступ Розділ 1 теоретичні аспекти формування та використання прибутку підприємства 1.1 Сутність, функції та роль прибутку в умовах ринкової економіки 1.2 Нормативно-правова база діяльності підприємства 1.3 Методика формування прибутку в сучасних умовах господарювання 1.4 Зарубіжний досвід формування прибутку підприємства 1.5 Управління формуванням та використанням прибутку підприємства Розділ 2 управління фінансовими результатами та фінансовим станом ват «смілянський цукровий комбінат» 2.1. Організаційно-економічна характеристика діяльності ВАТ «Смілянський цукровий комбінат» 2.2. Оцінка структури та динаміки прибутку підприємства 2.3 Аналіз рентабельності ВАТ „Смілянський цукровий комбінат” Розділ 3 пропозиції щодо ефективного формування та розподілу прибутку Висновки Список використаної літератури Перехід до ринкової економіки України передбачає розв’язання багатьох виробничих, науково-технічних, організаційних і економічних проблем. Підприємство – основна організаційна ланка народного господарювання в Україні. У відповідності із Господарським кодексом України підприємство є самостійним господарюючим уставним суб’єктом, яке володіє правами юридичної особи і здійснює виробничу, (науково дослідну) та комерційну діяльність з метою отримання відповідного прибутку. Для здійснення своєї діяльності підприємство має розпорядження певними матеріальними трудовими і фінансовими ресурсами та засобами. Планомірне комбінування та використання цих факторів виробництва, організація виготовлення та реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг) є основною для отримання прибутку, досягнення цілей підприємства та задоволення економічних інтересів його власників. Прибутковість і конкурентоспроможність є основними критеріями оцінки виробничо-господарської діяльності кожного підприємства. В економічному аналізі використовується кінцевий фінансовий результат діяльності підприємства – це прибуток. Аналіз і оцінка прибутку здійснюється шляхом зіставлення відповідних показників з показниками попереднього звітного періоду для того, щоб визначити динаміку показників і тенденцію цієї зміни. В роботі цей аналіз, а також оцінка структури та динаміки прибутку підприємства розглянуті на прикладі підприємства ВАТ „Смілянський цукровий комбінат”. В другому розділі роботи проведений також аналіз техніко-економічних показників діяльності ВАТ „Смілянський цукровий комбінат”, аналіз рентабельності та аналіз фінансового стану підприємства. Детально розглянуті коефіцієнти, які характеризують фінансову стійкість підприємства за 2003-2004 р.р. Для даного аналізу була використана фінансова звітність ВАТ „Смілянський цукровий комбінат” за 2004-2005 р.р. Прибуток служить джерелом розширеного відтворення, створення фондів споживання, утримання і розвитку невиробничої сфери, виробничого і соціального розвитку підприємства, матеріального заохочення. Теоретичні аспекти формування та використання прибутку підприємства ВАТ „Смілянський цукровий комбінат” розглянуті в першому розділі моєї роботи. В цьому розділі викладені також сутність, функції та роль прибутку в умовах ринкової економіки, а також формування та використання прибутку ВАТ „Смілянський цукровий комбінат” Прибуток є одним із підсумкових, узагальнюючих показників виробничо-фінансової діяльності, виражає кінцевий результат ефективності виробництва і реалізації продукції, поліпшення її якості, використання трудових, матеріальних і фінансових ресурсів. Він займає центральне місце в загальній системі вартості інструментів і важелів управління економікою. Це виражається в тому, що фінанси, кредит, ціни, собівартість і другі економічні важелі прямо чи частково пов’язані з прибутком. Щоб зменшити собівартість виробництва цукру і отримати додатковий прибуток в роботі запропонувано дві пропозиції та розраховано економічну ефективність впровадження цих пропозицій, які спрямовані на зниження собівартості продукції цукру-піску. Перша – це проект впровадження обладнання для очистки дифузійного соку з виділенням осаду після попереднього дефекату, а друга – це впровадження відстійника після другої сатурації. Запроваджені заходи дають можливість зменшити витрати на виробництво продукції та отримати відповідний прибуток. Перелік графічного матеріалу Рис.1.1 Схема формування загального прибутку Таблиця 1.1 Доходи та витрати підприємства відповідно до звіту про фінансові результати Рис.1.2 Формування чистого прибутку (збитку) підприємства Таблиця 2.1 Основні показники дохідності підприємства за 2004-2005 Роки (тис.грн.) Таблиця 2. 2 Основні показники виробничо-господарської діяльності на 2005 рік Таблиця 2. 3 Виконання основних виробничих показників на 2005 рік Таблиця 2.4 Структура прибутку від звичайної діяльності Таблиця 2.5 Вхідні дані для факторного аналізу прибутку від операційної діяльності Таблиця 2.6 Розрахункові дані для факторного аналізу прибутку від операційної діяльності Таблиця 2.7 Рентабельність продажу Таблиця 2.8 Коефіцієнт оборотності активів Таблиця 2.9 Рентабельність активів Таблиця 2.10 Розрахунок рентабельності активів Таблиця 2.11 Рентабельність капіталу підприємства Таблиця 2.12 Рентабельність капіталу Таблиця 3.1. Вихідні дані для розрахунку економічної ефективності впровадження обладнання для очистки дифузійного соку з відділенням осаду після попереднього дефекатора. Таблиця 3.2. Зміни в статтях калькуляції в результаті впровадження заходу Таблиця 3.3 Основні техніко-економічні показники ВАТ „Смілянський цукровий комбінат” Таблиця 3.4 Вихідні дані для розрахунку економічної ефективності впровадження відстійника після II сатурації Таблиця 3.6 Зміни в статтях калькуляції в результаті впровадження заходу. Таблиця 3.7 Основні техніко-економічні показники ВАТ „Смілянський цукровий комбінат”
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову