0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Удосконалення обслуговування туристів в закладах сільського зеленого туризму (ID:251118)

Тип роботи: дипломна
Дисципліна:Менеджмент
Сторінок: 92
Рік виконання: 2018
Вартість: 1000
Купити цю роботу
Зміст
Вступ РОЗДІЛ 1 НАУКОВО-ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ 1.1. Теоретичні основи сільського зеленого туризму 1.2 Зарубіжний досвід розвитку підприємств сільського зеленого туризму 1.3 Методична і нормативно-правова база регулювання діяльності підприємств сільського зеленого туризму в Україні Висновки за розділом 1 РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТУРИСТИЧНОГО ПІДПРИЄМСТВА СТФ «УКРТЕХІНТУР» 2.1 Загальна характеристика туристичного підприємства ПП СТФ «Укртехінтур» 2.2. Аналіз внутрішнього середовища туристичного підприємства СТФ «Укртехінтур» 2.3. Аналіз зовнішнього середовища СТФ «Укртехінтур» Висновки по розділу 2 РОЗДІЛ 3. НАПРЯМКИ ПОКРАЩЕННЯ ЯКОСТІ ОБСЛУГОВУВАННЯ ТУРИСТІВ У ПІДДПРИЄМСТВАХ СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ 3.1. Аналіз діяльності туристичного підприємства СТФ «Укртехінтур» у напрямку сільського зеленого туризму 3.2. Розробка інноваційних послуг підприємств сільського зеленого туризму щодо підвищення якості обслуговування туристів 3.3. Проблеми розвитку сільського зеленого туризму в Україні Висновок по розділу 3 РОЗДІЛ 4 ВПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ТУРИСТИЧНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ СТФ «УКРТЕХІНТУР» 4.1. Характеристика технічного та програмного забезпечення автоматизації робіт на туристичному підприємстві СТФ «Укртехінтур» 4.2. Аналіз інтернет-контенту СТФ «Укртехінтур» 4.3. Обґрунтування пропозицій по удосконаленню інформаційної діяльності туристичного підприємства ПП СТК «Укртехінтур» Висновок за розділу 4 ВИСНОВОК СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ДОДАТКИ
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
ВСТУП Актуальність теми дослідження зумовлена якісно новими підходами до підвищення конкурентоспроможності сфери сільського туризму, розвитку сільського зеленого туризму і соціального розвитку села. Розвиток туризму в нашій країні особливо актуальний, оскільки саме завдяки йому Україна може поліпшити соціально-економічну ситуацію. Зважаючи на місце і роль туризму в житті суспільства, держава проголошує його одним із пріоритетних напрямів розвитку національної культури та економіки. Сьогодні як у світі, так і в Україні спостерігається тенденція до зростання зацікавленості сільським відпочинком у формі проживання і проведення вільного часу. Актуальною на Заході є тема розвитку сільських територій, збереження культурної спадщини села, пошук додаткових джерел доходу, створення нових робочих місць. Функціонування сільського туризму повинно стати цікавим і для України, оскільки він стимулює не тільки соціально-економічний розвиток сільської місцевості, покращення комунікаційної структури, а й можливість розвитку людської індивідуальності. Нинішній етап розвитку національної економіки України потребує активізації розвитку тих галузей, де наявний потенціал задіяний не повністю, а його параметри дозволяють отримати певні переваги в умовах посилення інтеграційних процесів. До таких апробованих в світі галузей, де в реалізації потенційних можливостей наша країна робить лише перші кроки, належить сільський туризм. Специфіка сільського туризму, як виду економічної діяльності, полягає не тільки у задоволенні потреб споживачів у відпочинку, а й у здійсненні вагомого впливу на інші сегменти сільської економіки. Значний внесок у розробку теорії та практики туризму зробили такі зарубіжні дослідники, як Я. Варшинська, І. Вайнене, А. Верболь, М. Біржаков, М. Борущак, І. Енджейчик, Л. Жаліс, І. Зорін, В. Квартальнов, 7 К. Крижановська, , Р. Павлусінскі, Т. Ратц та інші. Дослідження проблематики туризму в Україні здійснюють Безносюк В.Д., Бейдик О.О., Гуменюк Ю.П., Кравців В.С., Куценко В.І., Молнар О.С., Черчик Л.М.., Швець І.Ю., а виключно на сільський туризм спрямовані дослідження А. Васильєва, М. Костриці, Н. Кудли, Х. Роглєва, М. Рутинський та ін. У їх працях висвітлено розвиток і становлення сільського туризму в Україні: сільський туризм як вид активізації місцевого підприємництва, перспективи розвитку туризму у розрізі регіонів. Окремі напрями розвитку туризму та їх впливу на розвиток регіональної економіки обґрунтовані у працях О. Бейдика, І. Бистрякова, Б. Буркинського, М. Бутка, В. Геєця, З. Герасимчук, Б. Данилишина, М. Долішнього, В. Євдокименка, В. Захарченка, М. Ігнатенка, І. Іртищевої, В. Кифяка, М. Крачила, Л. Мармуль, Т. Пепи, І. Смаля, О. Сарапіної, В. Удовиченка, Л.Чернюк, І. Швець. Проте проблеми визначення специфіки сільського туризму, залежно від тих чи інших умов, його структуризації, розробки організаційно-економічного механізму задіяння наявного потенціалу висвітлені недостатньо. Подальших досліджень потребує узагальнення світового досвіду в оподаткуванні галузі, стандартизації туристичних послуг, використання кластерів у обґрунтуванні стратегії розвитку сільського туризму в Україні та окремих її регіонах. Тема роботи – удосконалення обслуговування туристів в закладах сільського зеленого туризму. Мета і задачі дослідження. Мета дослідження полягає в розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення процесу обслуговування сільського туризму. Відповідно до мети дослідження були визначені та розв’язані такі основні завдання: - Вивчити теоретичні основи сільського зеленого туризму, зарубіжний досвід і його сучасні особливості в Україні; - Проаналізувати економічну діяльність підприємства, його 8 внутрішнього і зовнішнього середовища; - Проаналізувати діяльність підприємства у напрямі сільського зеленого туризму та розробити іноваційні послуги щодо підвищення якості обслуговування; - Охарактеризувати технічне та програмне забезпечення підприємства, проаналізувати його інтернет-контент, обґрунтувати пропозиії по удосконаленню інформаційної діяльності підприємства. Об’єктом дослідження є СТФ «Укртехінтур» Предметом дослідження особливості розвитку та удосконалення обслуговування туристів на базі підприємств сільського зеленого туризму. Методи дослідження. Методологічною основою роботи є системний підхід вивчення соціально-економічних процесів і явищ функціонування сільського туризму, загальна теорія регіональної економіки та розвитку продуктивних сил застосовувалися при оцінці ресурсного потенціалу та розміщення галузі. Методом наукового абстрагування уточнено зміст поняття «сільський туризм», у складі туристичної галузі проведено класифікацію форм і видів його функціонування на регіональному рівні. За допомогою індукції та дедукції, аналізу і синтезу досліджувались конкретні прояви й узагальнені характеристики розвитку сільського туризму у регіоні. Методом бальних оцінок визначено туристичну привабливість адміністративнотериторіальних утворень, за допомогою SWOT-аналізу виявлено вузькі місця та переваги розвитку сільського туризму у конкретному регіоні. Практичне значення одержаних результатів полягає у розробці науково-обґрунтованих соціально-економічних напрямів розвитку сільського туризму та обґрунтуванні економічних механізмів щодо управління розвитком сільського туризму. Інформаційну базу дослідження склали Конституція України, закони 9 та інші нормативно-правові акти України; статистичні дані Державної служби статистики України, архітектури та містобудування, праці зарубіжних та вітчизняних вчених з туристичної проблематики, матеріали науково-практичних конференцій, довідкова та монографічна література, дані всесвітньої мережі INTERNET. Обсяг і структура роботи. Дипломна робота викладена на 92 сторінках комп’ютерного тексту, складається зі вступу, чотирьох розділів, висновків, списку використаних джерел, який налічує 60 найменувань, містить 15 таблиць, 1 рис. і 3 додатки.