0 800 330 485
Працюємо без вихідних!
Гаряча лінія
Графік роботи
Пн - Пт 09:00 - 20:00
Сб - Нд 10:00 - 17:00
Пишіть в чат:
Для отримання інформації щодо існуючого замовлення - прохання використовувати наш внутрішній чат.

Щоб скористатися внутрішнім чатом:

  1. Авторизуйтеся у кабінеті клієнта
  2. Відкрийте Ваше замовлення
  3. Можете писати та надсилати файли Вашому менеджеру

Курсова робота на тему : "Проект приймально-вестибюльної групи приміщень та кондитерського цеху закладу ресторанного господарства готельного підприємства на 217 кілометрі" (ID:269179)

Тип роботи: курсова
Сторінок: 63
Рік виконання: 2018
Вартість: 1000
Купити цю роботу
Зміст
Зміст ВСТУП РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 1.1 Характеристика району, де планується розмістити готельне підприємство, та обґрунтування вибору місця будівництва. 1.2 Аналіз існуючого ринку готельних послуг та обґрунтування вибору типу і категорії проектованого засобу розміщення 1.3 Дослідження контингенту потенційних споживачів 1.4 Визначення концептуальних засад діяльності готелю 1.5 Інженерні дослідження та обґрунтування технічної можливості будівництва готельного підприємства РОЗДІЛ 2 ОРГАНІЗАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНИЙ 2.1 Моделювання сервісно-виробничого процесу готельного підприємства, що проектується. 2.2 Проектування приймально - вестибюльної групи приміщень 2.2.1 Організація надання послуг службою прийому та реєстрації 2.3 Проектування закладів ресторанного господарства готельного підприємства 2.3.1 Організація харчування споживачів готельних послуг в закладах ресторанного господарства проектованого засобу розміщення 2.3.2 Розробка виробничої програми ресторану на 100 місць 2.3.3 Розрахунок добової кількості сировини, напівфабрикатів, продуктів та закупівельних товарів 2.3.4 Розроблення та характеристика структурно-технологічної схеми виробництва ресторану вищого класу на 100 місць 2.3.5 Проектування кондитерського цеху закладу ресторанного господарства 2.3.5.1 Складання денної виробничої програми кондитерського цеху та розрахунок необхідної кількості працівників 2.3.5.2 Організація роботи кондитерського цеху 2.3.5.3 Підбір обладнання та розрахунок площі кондитерського цеху 2.3.6 Визначення складу та площі приміщень ресторану на 100 місць 2.4 Розроблення заходів щодо забезпечення санітарно-гігієнічних умов в транзитному готелі 2.5 Визначення загальної площі готельного підприємства, його конфігурації та поверховості 2.6 Розробка об’ємно-планувального рішення транзитного готелю ВИСНОВКИ ТА ПРОПОЗИЦІЇ СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ДОДАТКИ Додаток А. Креслення «Ситуаційний план» Додаток Б. продуктова відомість
Не підійшла ця робота?
Ви можете замовити написання нової роботи "під ключ" із гарантією
Замовити нову
Зразок роботи
Вступ Готельно-ресторанна сфера як одна з високорентабельних галузей світової економіки, у ХХІ ст. стає провідним напрямом економічного та соціального розвитку України. Сьогодні туризм формує економіку багатьох держав, регіонів, стає важливим чинником стабільного розвитку світової індустрії гостинності [1]. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Готельний бізнес - один із найперспективніших і успішно розвинутих напрямків бізнесу в Україні. Особливістю цього бізнесу є орієнтація на Європейські сервісні стандарти й стрімкий перехід до них. Як і будь-який бізнес готельний бізнес прагне до збільшення доходу й шукає ефективні шляхи для досягнення бажаного фінансового результату. Готельне господарство є однією з головних складових туристичної індустрії України. Проте, сьогодні можна констатувати про відсутність висококонкурентних позицій у цьому секторі національної економіки. Інфраструктура закладів розміщення в Україні не відповідає міжнародним нормам проживання та відпочинку: недостатня кількість готельних підприємств, у структурі готельних підприємств низька частка закладів високої категорії, матеріально-технічна база застаріла та потребує модернізації, відсутні сучасні засоби зв'язку та інформаційних комунікацій, ефективні та надійні системи захисту, які є передумовою високого рівня якості послуг. З урахуванням актуальності й перспектив ділового туризму в Україні сьогодні необхідно сприяти розвитку інфраструктури цієї галузі, створити інформаційну базу даних щодо пропозицій та споживачів послуг шляхом просування і розвитку світової концепції ділового туризму, освітньої діяльності. З позитивним іміджем туристичної інфраструктури в організації ділового туризму суттєво зросте роль міжнародних корпорацій в економіці держави. До основних недоліків готельної індустрії на даний час можна віднести багато економічних і законодавчих чинників. По-перше, в нашій державі кількісно не вистачає готелів високого рівня обслуговування. Здавалося б, основна рекреаційна база є і вкладати кошти для інвесторів було б вигідно та через несприятливу державну політику та складність виходу на ринок будівництво нових готельних комплексів перетворюється на довгу та нудну процедуру, яка включає: проблематичну можливість отримання земельної ділянки під будівництво через необхідність отримання великої кількості дозволів та повноважень; велику кількість трансакційних витрат, які становлять іноді майже половину капіталовкладень. Показник забезпеченості готелями в Україні низький (при нормі 10 місць на 1000 осіб в Україні є лише 2,9 готельних місця (для порівняння: у Москві - 9,3; у Санкт-Петербурзі - 6,4; у Парижі - 38,4; у Відні - 25,6). Метою даного курсового проекту э проектування нового закладу готельного господарства, дослідження відповідності організації його роботи санітарно-гігієнічним вимогам, вимогам технічного оснащення та сучасним тенденціям організації роботи готелів. Об’єктом дослідження в курсовій роботі виступає проектуючий транзитний готель з рестораном. Предметом дослідження є організація виробничої діяльності проектногого закладу. Курсова робота складається з вступу, двох розділів, висновків, додатків, списку літератури та креслень. Теоретичною базою для написання курсової роботи були підручники, монографії, стандарти, періодичні видання. В роботі використані такі методи дослідження, як аналіз, синтез, дедукція, конкретизація, формалізація і спостереження. РОЗДІЛ 1 ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ПРОЕКТУ 1.1 Характеристика району, де планується розмістити готельне підприємство, та обґрунтування вибору місця будівництва Ки́їв - столиця України, одне з найбільших і найстаріших міст Європи. Розташований у середній течії Дніпра, у північній Наддніпрянщині. Політичний, соціально-економічний, транспортний та освітньо-науковий центр країни. Окрема адміністративно-територіальна одиниця у складі України і адміністративний центр Київської області[3]. У Києві в цей час функціонують 117 готелів різної форми власності й відомчого підпорядкування. З них 23 - великі готелі з кількістю номерів понад 100, 60 - малі готелі (до 100 номерів) і установи типу гуртожитків готельного типу. Всього в готелях Києва 8,7 тис. номерів, розрахованих на 15,6 тис. місць. Це забезпечує проживання на рік понад 1 млн. осіб, третина з яких - іноземці. Близько 400 нових номерів у великих та середніх готелях було введено за останні два роки, зокрема, готелі "Прем'єр Палас" і "Редиссон САС". Ще стільки ж номерів було уведено в 13 нових малих готелях різного рівня комфортності - "Верховина", "Всі + разом", "Джинтама", "Жайвір", "Одисей", "Паллада-2002", "Сокіл", "Адрія Тревел". Серед них: один чотиризірковий готель, один тризірковий, шість двозіркових і ще п'ять не сертифікованих за категоріями комфортності[2]. Готель проектується на околиці міста Київ по вулиці Брест-Литовське шосе, Київ, 02000. Територія, обрана для знаходиться на узбіччі шосе. Територію можна охарактеризувати, як місце з постійним рухом автомобілістів які можуть стати потенційними клієнтами. Готель буде розташовуватись в Києво-Святошинському районі поряд з двома магістралями: Брест-Литовське шосе та Житомирське шосе як частина Європейського маршруту E40. Києво-Святошинський район — район у Київській області України, розташований в центральній частині області, в лісостеповій зоні правобережжя Дніпра. Районний центр — місто Київ. Населення становить 177 626 осіб (на 1 січня 2017). Утворений 1937 року. Своєю східною межею (понад 60 км) прилягає до Києва. На півночі межує з Вишгородським районом, Бучанською та Ірпінською міськрадами, на заході — з Бородянським і Макарівським районами, на півдні — з Васильківським і Обухівським районами. До 1973 року до Києво-Святошинського району входила значна частина території теперішнього Вишгородського району. Європейський маршрут E40 — найдовший європейський автошлях, довжиною 8500 км, що з'єднує французьке місто Кале через Бельгію, Німеччину, Польщу, Україну, Росію, Казахстан, Узбекистан, Туркменістан і Киргизстан із казахським містом Ріддер біля кордону з Російською Федерацією. E40 в Україні, в основному, має дві смуги. Від Львова до Рівного деякі частини дороги мають бар'єр між проїжджими частинами. На рівненській окружній дорозі E40 має 2 смуги. На всьому проміжку між Рівним і Житомиром E40 має бар'єр. На житомирській окружній E40 знову має 2 смуги. Із Житомира до Києва E40 має бар'єр, що розділяє проїжджі частини. У І кварталі 2017 року туристичний потік до міста Києва зберігав позитивну динаміку та його рекордне збільшення в порівнянні до аналогічного періоду 2016 року склало 33% (70,69 тис. осіб)". Зокрема, значно зріс туристичний потік з Білорусі (на 22,77 тис. осіб), Ізраїлю (на 5,92 тис. осіб), Туреччини (на 5,35 тис. осіб). Також серед лідерів рейтингу опинилися США (на 3,52 тис. осіб), Польща (на 3,13 тис. осіб), Азербайджан (на 2,11 тис. осіб), Латвія та Литва (на 1,2 тис. осіб), Німеччина (на 1,91 тис. осіб), Казахстан (на 1,81 тис. осіб), Китай (на 1,76 тис. осіб), Франція (на 1,47 тис. осіб), Нідерланди (на 1,04 тис. осіб). Зазначається, що загалом за перший квартал 2017 року українську столицю відвідали 283 389 туристів (211 700 в 2016 році)[4]. Як видно з наведеної статистики спостерігається тенденція по збільшенню потоку іноземних туристів у порівняні з 2016 роков в 2017 потік зріс на 33% і це є позитивним чинником у розвитку готельної індустрії в Києві. Позитивним чинником для побудови даного закладу є те, що Київ сьогодні стає все більш популярним містом для конгресів, з’їздів, проведенням симпозіумів, форумів, подорожей туристів як закордонних так і вітчизняних що стимулює туристів до користування закладами гостинності на час перебування у місті та проїзду по шосе. Отже, ділянка під проектування вибрана доцільно, адже район має добре розгалужену транспортну мережу, налічує велику кількість заправок, закладів ресторанного господарства, має достатню конкуренцію що стимулюватиме майбутній готель до постійного покращення та розвитку. 1.2 Аналіз існуючого ринку готельних послуг та обґрунтування вибору типу і категорії проектованого засобу розміщення Для того, аби визначити необхідну місткість проектованого закладу готельно-ресторанного господарства, готелю категорії 3*, ресторану, бару та конференц залу при ньому, а також для виявлення ситуації на ринку готельних послуг у місті Київ, а саме на Європейському шосе, де планується проектування, проведено аналіз наявних закладів готельного господарства. Найближчий конкурентний готель знаходиться на відстані 2.53 км від місця проектування в бік руху по шосе до Києва інші ж два готельні розташовані в різних напрямках руху шосе на відстані 4.5 км (табл. 1.1). Так як конкуренти знаходяться досить далеко це дає можливість зайняти велику частину ринку.